معرفی
اداره کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی، مرکزی دولتی است که در سال 1342 به منظور کنترل فرآوردههای غذایی و دارویی زیر نظر وزارت بهداشت
) بهداری سابق
( تأسیس شده است
. با ایجاد تغییرات تشکیلاتی در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی که موجب ایجاد معاونت غذا و دارو به صورت مستقل شد، این مجموعه تحت عنوان اداره کل آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو شامل آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارویی و فرآورده های بیولوژیک، تجهیزات و ملزومات پزشکی، مکمل و گیاهان دارویی حدود 200 نفر کارشناس و متخصص در رشتههای مختلف غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و ملزومات و تجهیزات پزشکی و حضور 25 نفر عضو هیئت علمی ثابت وتعدادی عضو هیئت علمی مشاور از دانشگاه و مراکز تحقیقاتی به فعالیت خود در این اداره کل ادامه داده میدهد
.
این مرکز هم اکنون با گسترش دامنهی عملکرد، در زمینههای مختلف کنترل کیفیت فرآورد ههای غذایی، دارویی، بیولوژیک، آرایشی و بهداشتی، مکملها و فرآوردههای طبیعی، ملزومات و تجهیزات پزشکی به منظور اطمینان از انطباق ویژگیها و معیارهای ایمنی و سلامت با استانداردهای ملی و بین المللی فعالیت دارد.
در سال 1389 با تصویب تأسیس سازمان غذا و دارو وابسته به وزارت بهداشت، این مجموعه تحت عنوان مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو با مسئولیت حقوقی سازمان غذا و دارو در تشکیلات این سازمان تعریف شد. در حال حاضر علاوه بر آزمایشگاههای کنترل کیفیت فرآورده های غذایی، دارویی، بیولوژیک، آرایشی و بهداشتی، مکملها و فرآورده های طبیعی، ملزومات و تجهیزات پزشکی، با تأسیس آزمایشگاههای جدید مانند نانو تکنولوژی،کنترل کیفیت فرآوردههای ژنتراپی، سلتراپی و هیستولوژی گوشت،
GMO)) تراریخته توسعه بیشتری یافته است.