اداره کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی، مرکزی دولتی است که در سال 1342 به منظور کنترل فرآورده‌های غذایی و دارویی زیر نظر وزارت بهداشت)  بهداری سابق ( تأسیس شده است. با ایجاد تغییرات تشکیلاتی در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی که موجب ایجاد معاونت غذا و دارو به صورت مستقل شد، این مجموعه تحت عنوان اداره کل آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو شامل آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، دارویی و فرآورده های بیولوژیک، تجهیزات و ملزومات پزشکی، مکمل و گیاهان دارویی حدود 200 نفر کارشناس و متخصص در رشته‌های مختلف غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و ملزومات و تجهیزات پزشکی و حضور 25 نفر عضو هیئت علمی ثابت وتعدادی عضو هیئت علمی مشاور از دانشگاه و مراکز تحقیقاتی به فعالیت خود در این اداره کل ادامه داده می‌دهد.
این مرکز هم اکنون با گسترش دامنه‌ی عملکرد، در زمینه‌های مختلف کنترل کیفیت فرآورد ه‌های غذایی، دارویی، بیولوژیک، آرایشی و بهداشتی، مکمل‌ها و فرآورده‌های طبیعی، ملزومات و تجهیزات پزشکی به منظور اطمینان از انطباق ویژگی‌ها و معیارهای ایمنی و سلامت با استانداردهای ملی و بین المللی فعالیت دارد.
در سال 1389 با تصویب تأسیس سازمان غذا و دارو وابسته به وزارت بهداشت، این مجموعه تحت عنوان مرکز آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو با مسئولیت حقوقی سازمان غذا و دارو در تشکیلات این سازمان تعریف شد. در حال حاضر علاوه بر آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت فرآورده های غذایی، دارویی، بیولوژیک، آرایشی و بهداشتی، مکمل‌ها و فرآورده های طبیعی، ملزومات و تجهیزات پزشکی، با تأسیس آزمایشگاه‌های جدید مانند نانو تکنولوژی،کنترل کیفیت فرآورده‌های ژن‌تراپی، سل‌تراپی و هیستولوژی گوشت،GMO)) تراریخته توسعه بیشتری یافته است.

                   WhatsApp-Image-2020-01-29-at-8-09-45-PM-(9).jpg                                                                  WhatsApp-Image-2020-01-29-at-8-09-45-PM-(3).jpg 

                   WhatsApp-Image-2020-01-29-at-8-09-45-PM-(10).jpg                                                                  WhatsApp-Image-2020-01-29-at-8-09-45-PM-(6).jpg

                                                                         WhatsApp-Image-2020-01-29-at-8-09-45-PM-(8).jpg